Novice slovenskega spletišča!

Profesionalno odsesovanje izpušnih plinov

izpusni plini

 

Kako skrbeti za odsesovanje izpušnih plinov v mehanični delavnici, zaprti garaži ali kje drugje? S posebnim in profesionalno izdelanim sistemom, ki poskrbi za čistejši zrak! V izpušnih plinih avtomobilov, motorjev in drugih vozil so namreč različni strupeni plini, ki so zelo škodljivi za dihala. Zaradi njih lahko pride tudi do zastrupitve, sploh če vdihovanje traja dalj časa.

V izpušnih plinih sicer najdemo na primer ogljikov dioksid, dušikov monoksid, žveplov dioksid itd. ter tudi različni mikro delci. Zato je pomembno, da s posebnimi cevmi za odsesovanje izpušnih plinov poskrbimo za njihovo odstranjevanje iz zaprtega prostora in s tem za čistejši zrak. Tako skrbimo za zdravje svojih zaposlenih oziroma vseh, ki se nahajajo v prostoru.

 

Različne rešitve in nastavki za sesanje

Odsesovanje izpušnih plinov skrbi za čistejši zrak in odstranjevanje strupenih snovi v zaprtem prostoru – delavnici, hali ali kje drugje. Na voljo so naprave za odsesovanje različnih tipov. Večina med njimi je namenjena tako osebnim kot tovornim vozilom, vendar je pri tem treba uporabiti različne nastavke za odsesovanje, ki so prilagojeni določenemu tipu vozila. Na voljo pa je tudi dodatna oprema, ki poskrbi za to, da izbrani sistem popolnoma prilagodite danim okoliščinam.

Najbolj pogosto odsesovalni sistem za odstranjevanje izpušnih plinov iz zaprtih prostorov deluje s pomočjo navijalnega bobna, cevi in posebne šobe, ki jo namestimo na izpušno cev vozila. Nekateri sistemi omogočajo tudi možnost odsesovanja s priklopom dveh cevi naenkrat. A to ni edini način, ki obstaja, saj se tehnologija nenehno razvija, sistemi za odsesovanje pa postajajo vedno boljši. Njihova učinkovitost je izredno visoka, zato se vam vsekakor splača investirati v nakup.

Univerzalni touchless sistemi

Zelo zanimivo rešitev, ki izkorišča napredno tehnologijo, predstavljajo sodobni touchless sistemi. Gre namreč za univerzalno rešitev, ki je primerna za vsa vozila oziroma za vse tipe vozil. Za razliko od običajnih odsesovalnih sistemov za izpušne pline, ki jih z nastavki oziroma sesalnimi šobami namestimo direktno na samo izpušno cev, pri touchless sistemih to ni potrebno. Dovolj je že, če se šoba sistema le približa izpušni cevi avtomobila. To pomeni, da sistem veliko hitreje nastavimo in pripravimo za delovanje, samo odsesovanje pa poteka enostavno, hitro in učinkovito.