Novice slovenskega spletišča!

Športna kamera za vse družinske užitke

sportna kamera

Male, žepne kamere, so bile sprva namenjene predvsem adrenalinskim in drugim športnikom, ki so želeli majhno, kompaktno, neobčutljivo in zanesljivo napravo za beleženje svojih podvigov. Zaradi enostavne uporabe in majhne velikosti pa je športna kamera hito postala zaželena tudi pri drugih. Ko so cene postale sprejemljive in se je povečala tudi ponudba, jo je marsikdo začel uporabljati kot kamero za vse.

 

Kakšne prednosti ima športna kamera?

Športna kamera je majhna in beleži tako video posnetke kot fotografije. Brez težav jo uporabljajo tudi tisti, ki jim tehnologija sicer ni blizu, pa tudi otroci.

Kamera nam omogoča čudovite panoramske posnetke in posnetke v majhnih prostorih. Če smo nekoč za to potrebovali na fotoaparatu poseben objektiv, je težava sedaj rešena. Kadar želimo snemati tako, da sliko približamo, pa je priporočljivo, da na kamero namestimo mini objektiv. Ti objektivi so v primerjavi s tistimi za fotografske izjemno poceni. Sliko lahko sicer približamo tudi digitalno, vendar kakovost posnetka potem ni na tako visoki ravni.

Športna kamera samodejno uravnava tresljaje, zato je snemanje “iz roke” enostavno in ne potrebujemo stativa. Kadar želimo, lahko za enostavnejše snemanje in proste roke uporabimo tudi množico nastavkov, s pomočjo katerih se športna kamera namesti na čelado, roko, trup, avtomobil, čoln, kolo … Ste vedeli, da obstaja celo pripomoček, s katerim se lahko športna kamera namesti na vašega ljubljenčka? Res je, tudi iz “pasje perspektive” lahko snemate.

Kamera za beleženje zanimivih družinskih aktivnosti potrebuje seveda tudi posebno ohišje za snemanje pod vodo. Kadar je športna kamera vstavljena vanj, lahko vaš otrok posname zanimivo dogajanje ob vodi in pod njo in se tako nauči marsikaj novega o podvodnem svetu. Ohišje pa pride seveda prav tudi v primeru, da je nekoliko bolj neroden. Če mu kamera pade na tla, vam ne bo treba kar takoj po novo, saj jo bo ohišje zaščitilo.

Športna kamera ali mobilni telefon?

V sodobnem času marsikdo snema na svoj pametni telefon, ki je ravno tako majhen in ga lahko vzame povsod s seboj. Vendar pa ima športna kamera pred njim kar nekaj prednosti. Predvsem lahko na njeno kartico posnamemo več, zaradi nastavkov za pritrjevanje in ohišja pa nam ni treba skrbeti, da bi se poškodovala. Sodobni pametni telefoni stanejo preveč, da bi tvegali in jih uporabljali na vodi ali v težjih razmerah, ko tvegamo poškodbo ali izgubo. Športna kamera pa nas takšne skrbi odreši. Fiksno jo pritrdimo, voda, blato in umazanija pa ji zaradi ohišja ne pridejo do živega.